Как да си направим пейка от бетонни блокчета

Изображение
  Как да си направим пейка от бетонни блокчета (допълнителни съвети): Подготовка за проекта Избор на материали: Бетонни блокчета: Изберете блокчета, които са с подходящия размер и здравина за проекта ви. Помислете колко човека ще могат да седят на пейката и каква ще е нейната функция. За по-тежка пейка или пейка, която ще бъде изложена на атмосферни влияния, изберете блокчета с по-висока плътност. Цимент или лепило: Използвайте цимент или лепило, специално предназначено за бетонни блокчета. Уверете се, че сте избрали продукт, подходящ за външна употреба, ако пейката ще бъде поставена на открито. Дъски или друг материал за седалката: Можете да използвате дървени дъски, обработен камък, тухли или друг материал по ваш избор за седалката на пейката. Уверете се, че материалът е водоустойчив и здрав. Подготовка на терена: Изравнете терена: Важно е теренът, върху който ще поставите пейката, да е равен. Използвайте лопата или гребло, за да изравните терена и да премахнете всякакви нер

Премахване на пън с амониева селитра

 Премахване на пънове със селитра.

Този метод е подходящ за случаите, когато пънът е доста голям и не е необходимо бързо изкореняване. Същността на този метод е да се импрегнират пънът и неговите корени със селитра. В резултат на това пънът изсъхва. След като пънът изсъхне, той може да бъде покрит с клони и подпален. Накиснат в селитра пън гори доста добре. Тъй като селитрата е силен окислител, горенето става без достъп на въздух и следователно корените, напоени със селитра, също изгарят.

Така че, за да използвате този метод, трябва да пробиете дупки в пънчето. За тази цел е удобно да използвате бормашина за дърво. Колкото повече дупки, толкова по-добре, тъй като повече селитра може да се излее в пъна. За един пън с диаметър до 15 см се изразходват около 2 кг селитра.





Пробиваме дупки в пънчето. Сега изсипете калиев нитрат в тези дупки. Тъй като селитрата е много разтворима във вода, все пак можете да налеете малко вода в дупките, така че дървото на пъна да я поеме заедно със селитрата

След това пънът трябва да бъде покрит с някакъв вид полиетилен и ръбовете му да бъдат поръсени с пръст, така че атмосферните валежи да не допринесат за излугването на селитра от пъна. Вместо да се покриват с полиетилен, в дупките може да се набият дървени тапи.

Процесът на импрегниране на пъна и неговите корени със селитра отнема от шест месеца до 1,5 години. Ако пънът е пресен, тогава е по-добре да го наситите със селитра през есента. По това време няма движение на сок, така че селитрата ще може да проникне по-бързо в кореновата система.

В продажба можете да намерите два вида селитра - това е калиев нитрат (калиев нитрат) и амониев нитрат (амониев нитрат).




Коментари

Популярни публикации от този блог

Ремонт на тоалетно казанче

Градинско барбекю от варел|Направи си сам

Как да си направим навес пред къщата за автомобила и барбекюто